Ideaal onderhoud voor onze avarcas

Nu we in het winterseizoen zijn, is het de beste tijd om te evalueren of we dit jaar ons huiswerk goed hebben gedaan als het gaat om het opbergen van onze Menorcaanse sandalen. Tegenwoordig concentreren we ons op het reinigen, onderhouden en vervolgens opslaan van onze Menorcaanse avarcas, zodat wanneer het tijd is om onze fantastische modellen weer te dragen, we geen ongewenste verrassingen zoals vochtigheid, sporen van vuil, kleurverandering of vervormingen in onze schoenen zullen aantreffen.

Zoals we weten, is het een schoen die we alleen in de zomer gebruiken, of tijdens seizoenen waarin het weer ons toestaat om zonder sokken te gaan, daarom gaan we ons vandaag concentreren op hoe we ze jaar na jaar in perfecte staat kunnen houden , nu Zoals u weet, is het een zeer resistente schoen en zal hij lang meegaan, maar om deze reden mogen we de hygiëne en het behoud ervan niet verwaarlozen.

Afhankelijk van het model dat we kopen, vereist het enige zorg of andere:

Huid of leer:

  1. Het eerste en meest essentiële is altijd een goede poetsbeurt, met een borstel met fijne draadjes die de huid niet aftekent en zo het stof of het zand verwijdert dat is afgezet.
  2. Daarna vegen we het af met een vochtige doek alleen met water, als er hardnekkige vlekken zijn kunnen we een beetje zeep doen maar we moeten altijd een andere doek later afvegen met alleen water, anders kan de originele kleur worden gewijzigd.
  3. Vervolgens moeten we het een dun laagje vet of transparant bitumen geven, zodat de huid of het leer zijn elasticiteit terugkrijgt. En tot slot laten we ze drogen.

    Voordat we ze voor het hele winterseizoen opslaan, moeten we ervoor zorgen dat ze volledig droog zijn.
  4. En tot slot, zodat ze hun oorspronkelijke vorm niet verliezen, kunnen we ze vullen met papier. We bewaren ze in een stoffen zak en/of kartonnen doos, zodat ze beschermd zijn tegen vocht.

Suède of Nobuk:

  1. Het eerste ding, net als bij leren of leren exemplaren, is een goede borstelbeurt met een fijne koordborstel om sporen van stof of zand te verwijderen.
  2. De tweede stap is om de met water en zeep bevochtigde doek af te vegen. Bij lastige vlekken kunnen we een paar druppels ammoniak toevoegen, later altijd naspoelen met een andere vochtige doek alleen met water om beschadiging van de materialen en hardnekkige vlekken te voorkomen.
  3. Laat het drogen en voeg een heel dun laagje transparant of vet bitumen toe.
  4. We vullen met papier om de originele vorm te behouden en bewaren in een stoffen zak en kartonnen doos.

RUBBER of JUTE plateauzolen:

Reiniging en onderhoud is het eenvoudigst, afnemen met water en zeep, over de vlekken wrijven en laten drogen, als de vlekken niet verdwijnen, herhalen met een nieuwe tandenborstel.

Oudere berichtgeving Nieuwer bericht