Het woordenboek van Menorcan Avarca

Albarcas of avarcas zijn een soort traditionele schoenen die gemaakt zijn in ongelooide huid. Dit soort schoeisel is bevestigd met een riem om de enkel, om te voorkomen dat de persoon kan zien hoe de voet uit de schoen komt als deze eenmaal loopt. Dit schoeisel is rustiek en werd lange tijd gebruikt door boeren en mensen die op het land werkten. Er werd gevraagd dat mensen het land op de best mogelijke manier zouden kunnen bewerken, zonder schade aan de voeten te veroorzaken en niet te veel geld aan dit product zouden moeten besteden, omdat mensen uit het veld niet met veel inkomens meehielpen.


De meest bekende avarcas zijn de minderheden, die met frequentie worden gebruikt op het eiland Menorca, een landelijke plek waar het terrein stenig is, zodat arbeiders een resistent schoeisel nodig hebben om rotsen te weerstaan, en ook flexibel om te voorkomen dat de persoon niet kan lopen goed in sommige regio's. Dus de persoon die in het veld werkte, voelde geen pijn aan zijn voeten vanwege de grond, bovendien is er geen risico dat zijn schoenen schade oplopen. Dit schoenenontwerp is tegenwoordig het populairst bij mensen die dit traditionele schoeisel volgen.

Menorca is een eiland dat deel uitmaakt van de Balearen. Deze plaats was lange tijd een landelijke ruimte, waar de bevolking zich toelegde op het vissen en op de exploitatie van natuurlijke hulpbronnen die daar te vinden zijn. Het eiland was vroeger een afgelegen plek, of onontwikkeld, totdat het kon worden omgezet in een belangrijke toeristische plek, die de aandacht trekt van miljoenen reizigers over de hele wereld. Dankzij deze nieuwe ontdekking door de toeristen, kon het de cultuur van het eiland zijn geweest en het schoeisel dat werd gebruikt door de lokale bevolking, wat een inspiratie was om een grote revolutie te creëren.

Menorcaanse avarcas is een van de merken die de traditionele stijl van de Balearen weerspiegelt met de nieuwe trends van het moment. Het merk is het referentiepunt voor die mensen die een ontspannen en comfortabele stijl willen hebben om naar het strand te gaan of om in de zomer te rijden. Het bedrijf staat voor zijn originele ontwerpen en stijl dat het is aangepast voor elke voet, stijlen die te vinden zijn door hier te klikken

Oudere berichtgeving Nieuwer bericht