Avarcas, een lange geschiedenis

Abarcas, avarcas, Menorcaanse sandalen, espadrilles ... Er zijn veel manieren om dit schoeisel te noemen dat we zo leuk vinden aan alles wat het verhaal is dat deze espadrilles behoudt die in de loop der jaren op verschillende manieren zijn genoemd.

Hoewel je verschillende soorten avarcas kunt vinden, zijn de Menorcaanse avarcas ongetwijfeld het meest bekend bij iedereen. Comfortabele schoenen en zo veel als de jaren gaan nooit uit de mode.

Maar kent u de geschiedenis van Minorcan avarcas? Weet jij wat de oorsprong van dit schoeisel is?

Het verhaal gaat dat de eerste die deze schoenen bracht de slingeraars waren die op de Balearen woonden. Deze waren in dienst van de Carthaagse Hannibal, toen hij vocht tegen de Romeinen.

Jaren later werden deze gebruikt door de boeren die het land werkten dat ze gebruikte, omdat ze zeiden dat het een zeer sterk schoeisel was dat toch flexibel was. De boeren geloofden dat hun schoen beschermd was vanwege het materiaal dat was gedaan.

Hoewel de avarcas aanvankelijk volledig van leer waren gemaakt, was het in het begin van de twintigste eeuw toen het het enige materiaal voor bandrubber begon te vervangen. Dit materiaal zou avarcas langer laten duren en ook de voet was meer beschermd tegen vocht en stenen van de aarde, naast absoluut zeker ook antislipmateriaal en flexibeler.

Door de jaren heen vormden zij avarcas die steeds meer deel uitmaakten van de Menorcaanse mode en dateren uit de jaren 60 toen deze schoen die iedereen bekend was als schoenenboer een essentieel onderdeel werd. Eerst kwamen de Menorcaanse degenen die hen meenamen maar geleidelijk werden toeristen die naar Menorca reisden ook met deze schoen zo comfortabel en real-time gemaakt.

Hoewel veel boeren nog steeds de avarcas hebben om het land te bewerken, zijn deze tegenwoordig een belangrijk element geworden, niet alleen voor de mode, maar voor het Middellandse Zeegebied in het algemeen. Bovendien weet Avarcas.com dat steeds meer landen geïnteresseerd zijn in deze schoen en dat zij daarom vanaf onze website gemakkelijk hun menorca's de avarcas kunnen kopen en ons overal en altijd snel en veilig kunnen brengen.

Oudere berichtgeving Nieuwer bericht